Privatträning

Problemhund & Hundproblem

Det kanske inte är så konstigt att det ibland blir en spricka i relationen mellan hund och ägare. Vi pratar inte samma språk och många gånger försöker hunden säga saker på sitt sätt och ägaren tolkar det på ett annat. Vi människor måste utgå ifrån att hundar alltid vill "göra rätt" om den vet vad "rätt" är. Ingen hund föds till "problemhund". Dock finns det vissa egenskaper som kan förstärkas både till något bra och något dåligt. Oftast är det en yttre påverkan som gör att relationen mellan hund och ägare fallerar. Det behöver inte ens vara ägarens fel att det blev fel! Det är kanske grannen eller grannens hund!

En bra relation måste vara ömsesidig, en hund ska kunna lita på sin ägare precis som en ägare måste kunna lita på sin hund. Tillit sker inte per automatik, det är något som byggs upp utan våld, mobbing och pennalism. Att bli viktig för sin hund är inte gratis, det fordrar engagemang och vägledning. Stryplänk, halsband, nosgrimmor eller selen bygger inte en relation. Tänk efter, vad är det din hund säger till dig eller till andra hundar, främmande människor, cyklister, barn som springer. Eller varför är din hund alltid så galen och skäller på allt den ser eller hör. Varför drar den så förbaskat i kopplet, vaktar sin mat eller sina saker? En hund gör alltid det som den tycker att den har en förtjänst av!

Privatträning kan vara ett alternativ till att komma på rätt köl i relationen. Där kan du ställa frågor och få svar. En stressutredning där vi får veta hur din hund lever i vardagen, då kanske "felet" ligger där. Hur mår din hund, kanske kan vi se något som du har missat!

Ett annat alternativ till privatträning är en helgkurs med likasinnade. Ring på telefontid för mer konsultation eller boka tid för privatträning.

Pris: per timme 600:- inkl. moms
Pris Helgläger ( 5 deltagare) 1.900:- inkl. moms

Gå in under kontakt, skicka ett meddelande så kontaktar jag dig eller ring så bokar vi en tid.


Kontakt för privatträning

Träning inför tävling

Ibland kan det vara skönt att ha en alldeles egen instruktör eller träningscoach. En som ser det där onödiga pekfingret eller vridningen av kroppen vid halt. Tävlar du så känner du igen detta. Onödiga avdrag när det för övrigt ser så bra ut. Kanske har du svårt att hitta de rätta "knapparna" för att din hund ska förstå vad det är du vill lära den. Du kanske bara vill ha en genomkörare för att det snart är dags. Vi tränar på det du vill ha hjälp med. En domares ögon ljuger aldrig!Pris: timme 500:- inkl. momsKontakt för privatträning