Kurser

Kurser Härryda

Vårens kurser 2024

Erbjuder kurser från valp till elit. Bruks och lydnadskurser. Privatträning, endagskurser, helgkurser. Dock går inte alla kurserna samtidigt men du kan skriva upp dig även på en icke utlyst kurs. Vi kontaktar dig då i god tid innan kursstart så du har en möjlighet att antingen avstå kursen eller bekräfta din anmälan.
Vi anpassar träningen till individ och utbildningsnivå.
Vårt motto är samarbete och ömsesidig respekt.Mullevalp - En valpkurs i skogen

För dig med en valp mellan 4-10 månader. På med storstövlar och varma kläder så drar vi till skogen. Där får du som förare veta mer om SPÅR - SÖK och UPPLETANDE. Valpen får lära sig att samarbeta, använda sin nos och göra roliga grejer. Det här är ingen kurs där valpar leker med varandra utan här leker man ihop med sin ägare! Godaste godiset till valpen och en rolig leksak som får plats i fickan är viktigt att ha med! Termos med kaffe eller annat varmt smakar bra i skogen.

Mer information Anmäl dig här

Pris:

1.500:-

inkl. moms

Valpkurs

För valpar mellan 3 - 6 månader.
Valpen lär för livet. På denna kursen går vi igenom hur valpen ska förstå vad du menar när du säger olika ord. Stor vikt läggs på kontakt och inkallning men vi provar ändå på lite uppletande och annat kul.


Mer information Anmäl dig här

Pris:

1.600:-

inkl. moms

Grundkurs - Unghund & Nybörjare

För hundar som är över 6 månader. Att bygga en relation med sin hund är viktigt inför framtiden. På denna kurs är målet att du ska kunna ha din hund lös utan att den lämnar dig. Komma på inkallning och inte dra i kopplet. Möta andra hundar utan att bete sig illa! Både teori och praktik.


Mer information Anmäl dig här

Pris:

1.600:-

inkl. moms

Bruks Sök

Sök innebär att vi vistas i skog och mark. Hunden ska söka efter människor och arbetar lös med tjänstetecken på. Två olika markeringssätt finns när hunden har funnit en figurant. För dig som har en hund som är nybörjare. Passar alla hundraser. Vi ligger figurant åt varandra.


Mer information Anmäl dig här

Pris:

1.900:-

inkl. moms

Bruks Spår

Spårkurs innebär att vi vistas i skog och mark. De flesta hundar älskar att spåra och många gör det dagligen genom att följa grannhundens spår. På denna kurs lär vi hunden vad den ska spåra. En kurs för dig som är nybörjare. Vi lägger spår åt varandra och följer med när hunden sen spårar.


Mer information Anmäl dig här

Pris:

1.900:-

inkl. moms

Bruks Uppletande och Budföring

Uppletande är ett moment som ingår i bruksklass högre och elit. Men det är också en väldigt rolig aktivering som man kan börja med redan när valpen är liten. Kursen går ut på att lära hunden att leta efter utlagda föremål och sedan lämna av till sin förare. Din hund bör kunna vara lös och komma på inkallning i övrigt krävs ingen förkunskap.


Mer information Anmäl dig här

Pris:

1.500:-

inkl. moms

Vattenarbete för Landseer - Newfoundland - Leonberger

En sommarkurs i livräddning. Vi går igenom att simma med hund, hämta saker i vattnet, bogsera en människa till land och dra in en båt till strandkanten. På land tränar vi följsamhet, hämta kastade saker, ligg och stanna kvar. Kursen startar torsdagkväll och slutar söndag em. Njut av sommaren med din hund, bada, träna, lek och bara ha kul.


Mer information Anmäl dig här

Pris:

2.500

inkl. moms